Zojuist een MKV Update rondgemaild. Voor de volledigheid ook nog even hier:

Beste maatschappelijke spelers,

Gisteren was de derde bijeenkomst van de MKV met zo’n 60 aanwezigen. Gastheer Theo Werner ontving ons met open armen, drankjes en lekkere hapjes van zijn horeca-leerlingen!

In de bijlage de sheets van de presentatie. De statuten zijn doorgenomen en er kwam nog een lijst met goede input voor het op te richten bestuur uit. Ook heeft de gemeente verteld dat ze erg enthousiast zijn over dit initiatief. Ze broeden op de organisatie van een G1000, waar 1000 vlaardingers meedenken de belangrijkste thema’s van de stad gaan samenstellen. Zie als voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=er-TaxlfAZU

Feedback op statuten
De basis staat, maar ze verdienen nog wel wat redigeerwerk. Hier zijn de statuten terug te lezen: http://www.kroepoekfabriek.nl/mkv-statuten-concept/ De globale feedback was dat het wijs is om de politieke aanleiding uit de missie/visie halen en meer uitgaan van de eigen kracht. Ook werd geadviseerd om B&W een meer adviserende taak te geven, maar geen bestuursrol. Ook een suggesties voor bestuur: vereniging of coöperatie ipv stichting? Er moet nog even goed gekeken worden naar het aantal leden. Is het min. of max. 7 bestuursleden? Verder kwam nog als tip om een ontvangstcomité op te richten voor de volgende bijeenkomst en naambadges te maken voor de volgende keer. Een van de aanwezigen van webcare4all heeft aangeboden een online platform te creëren voor de MKV. Dit aanbod wordt doorgegeven aan het komende bestuur!

Nu we het daar toch over hebben… Het bestuur!
Iedereen die interesse heeft in een bestuursrol kan zich tot 16 mei melden bij Hans Spliet via hans-spliet@hotmail.com. Een selectiecommissie zal de aanmeldingen toetsen aan het profiel. Alle rollen zijn nog vacant, dus schroom alsjeblieft niet. Hoe leuk is het om met elkaar te bouwen aan het succes van zo’n club met een grote groep gedreven leden?!

Nu we het daar toch over hebben… Lid worden!
Exact 30 organisaties hebben zich al aangemeld als lid voor het pilotjaar van de MKV! Er waren ook veel partijen nog niet aanwezig, die wel al hebben aangeven mee te willen in dit avontuur. Iedereen die voor € 50,00 ex btw voor het eerste jaar lid wil worden, kan zich aanmelden via dit formulier: http://www.kroepoekfabriek.nl/lid-worden-van-de-mkv-2015/

Nu we het daar toch over hebben… De volgende keer
Di. 16 juni 2015 locatie Kade40, Westhavenkade 40 te Vlaardingen.
Aanmelden graag hier: http://www.kroepoekfabriek.nl/aanmelding-mkv4/

Halen & Brengen
Jan Anderson, Streekmuseum, beet het spits af met een korte flashback naar 1973, waar Vlaardingers samen werkten aan stadsevenementen. Hij deed een oproep om vooral concreet met elkaar aan de slag te gaan!
Beja Kluiters Albers van Stichting Spoetnik gaf aan zich in te zetten voor diverse projecten van humanitaire hulp en zag kansen in samenwerking met elkaar en de IKV, o.a. in het kader van hulp aan Oekraine i.r.t. vrachtwagenchauffeurs.
Frank Tomei van het Zomerterras zoekt praktische middelen uit het bedrijfsleven als een Manitu en containers voor opslag. Hij stelt voor een gezamenlijk voorstel aan de IKV te doen, in de hoop op meer respons.
Frank Stratmann van Caya Theaterproducties ziet kansen in samenwerking om samen de stad meer naar het theater te krijgen en wil zich daarvoor inzetten.
De algemene zorg werd geuit dat de balans tussen Halen en Brengen in de MKV goed op peil moet blijven.

Gelukkig hebben we de foto’s nog
En we hebben nog steeds de Facebookgroep, met wat foto’s van de bijeenkomst gisteren, zie https://www.facebook.com/groups/1506476156289820/

Zo, dat was de update voor vandaag.
Tot snel weer ergens in ons dorp!

Groeten van de aanjagers,
Remus Aussen, Cees Clement, Hans Spliet, Theo Werner en Renske Verbeek