Naam contact persoon, functie organisatie

Martha Hendrix, projectleider JINC Schiedam Vlaardingen

Informatie over organisatie

JINC (initiatiefnemer).

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 55.000 basisschool- en vmboleerlingen de kans om te groeien.

Sinds 2017 zijn we actief in de Nieuwe Waterweg Noord. In 2019 bereiken we ruim 1000 Schiedamse en Vlaardingse leerlingen met onze projecten. De projecten die we hier op het moment draaien zijn de TaalTrip, Bliksemstage en Sollicitatietraining. Alle projecten zijn in kleine groepjes onder begeleiding van een leerkracht.

Waarom aangesloten bij MKV

JINC heeft tot doel om alle jongeren een goede start op de arbeidsmarkt te geven. Wij richten ons in het bijzonder jongeren die opgroeien in wijken met sociaal-economische achterstand.

Om realistische werkervaringen en ontmoetingen met werkenden mogelijk te maken bouwen wij een netwerk van bedrijven, scholen, fondsen en gemeentes.

Wij werken samen met andere non-profit instellingen waar dat voor beide organisaties een win-win is. Zo heeft JINC een samenwerking met het Maritiem Museum om jongeren te introduceren in de maritieme wereld.

Daarom willen wij ons graag aansluiten bij MKV om te kijken of we elkaar kunnen versterken.