Voorstellen ?, zult u denken; het Rode Kruis is toch bekend (!?). Ja, u kent het Rode Kruis van allerlei activiteiten voor mensen in gebieden waar oorlogen worden uitgevochten of natuurrampen zich voltrokken. Uitstekend en noodzakelijk werk dat door Het Internationale Rode Kruis wordt verzorgd. Altijd om de medemens hulp, verlichting en troost te bieden.

Het motto van Het Rode Kruis is “Hier om te helpen”; Internationaal, nationaal en lokaal.

Het Nederlandse Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord is lokaal actief in haar verzorgingsgebied dat strekt van Rotterdam Overschie, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis tot in Hoek van Holland. Een groot gebied waarin wij kunnen werken met uitsluitend ca 250 vrijwilligers die actief zijn in het verzorgen van speciaal vervoer voor hen die niet zelfstandig kunnen reizen; het op gebied van Eerste Hulp ondersteunen van plaatselijke (sport) evenementen; het zwemmen met minder validen en het ondersteunen van een telefooncirkels voor hen die dat prettig vinden.
Activiteiten die plaatsvinden met als doel onze medemens van dienst te zijn. “Hier om te helpen”

Los van deze activiteiten is Het Rode Kruis NWN gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen op het gebied van (kinder)EHBO, Reanimatie met gebruik van AED en uiteraard de bijbehorende herhalingstrainingen.

U vindt Het Nederlandse Rode Kruis NWN in Vlaardingen aan het Trimpad 4,

Meer weten?
Over onze EHBO opleidingen, diensten, overige activiteiten of ook vrijwilliger worden? Neem vrijblijvend contact met ons op. U bent van harte welkom en wij informeren u graag.

Ate Tuitman en Jacques van der Velden, Relatiemanagers 0613534185 0612824039