Broekpolder Federatie

De Broekpolder is een groot groen natuur- en recreatiegebied in Vlaardingen. Het is ruim 400 hectare groot, beslaat een kwart van het Vlaardings grondgebied en grenst aan het Midden-Delfland. Het is een geweldig gebied om te wandelen (met of zonder hond), te fietsen, mountainbiken, skaten en ’s winters te schaatsen. De Broekpolder heeft een gevarieerd landschap van polder, jong bos en grote plassen waar veel watervogels foerageren en overwinteren. Daarnaast lopen er Schotse Hooglanders in de polder en wordt ook regelmatig een kudde schapen ingezet voor begrazing. Het is een fantastisch recreatiegebied voor alle Vlaardingers en hun buren.

De Stichting Federatie Broekpolder is een burgerinitiatief - in 2006 in het leven geroepen door betrokken Vlaardingse burgers. Zij zagen het belang van de Broekpolder als natuur- en cultuurgebied in en wilden voorkomen dat het gebied een nieuwe woonwijk van de gemeente Vlaardingen zou worden. Sinds die tijd trekken burgers en Gemeente Vlaardingen samen op en zorgen zij voor de ontwikkeling van dit gebied.

Meer info op hun website

Broekpolder Federatie

« Terug naar alle deelnemers