Museum Vlaardingen

In Museum Vlaardingen ontdek je waarom Vlaardingen meer is dan zo maar een Hollandse stad aan het water.

Ontdek hoe de oudste bewoners al vroeg leerden hoe zij in dit waterrijke gebied konden overleven. Leer alles over de Slag bij Flardinga in 1018, de eerste grote veldslag in de geschiedenis van het toekomstige graafschap Holland. Ervaar hoe de typisch Nederlandse haring heeft gezorgd voor welvaart en bedrijvigheid in havenstad Vlaardingen. En zie hoe de delta, als bron van werkgelegenheid en welzijn, nog steeds een belangrijke stempel drukt op deze kleurrijke samenleving aan de rand van het water…

In verschillende vaste tentoonstellingen vertelt het museum de geschiedenis van 5000 jaar leven aan en met het water. Hiernaast zijn er regelmatig aantrekkelijke tijdelijke exposities te zien en organiseert het museum interessante lezingen, creatieve workshops en verrassende bijeenkomsten.

Meer info op hun website

Museum Vlaardingen

« Terug naar alle deelnemers