Present Vlaardingen

Present slaat een brug tussen (groepen) mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor 1 dagdeel of voor langere tijd. Met als doel vanzelfsprekendheid te creëren om lokaal naar elkaar om te zien.

De vrijwilligers zetten zich in voor projecten zoals:

  • Opknappen van verwilderde tuinen
  • Helpen bij verhuizingen
  • Dagje uit met bewoners van een zorginstelling
  • Schoonmaken en opruimen
  • Schilderen van een verwaarloosde woning
  • Koken en spelletjes doen in een vrouwenopvang

Present werkt bij al haar projecten samen met organisaties in zorg, welzijn en wonen. Voor elk project van Present geldt dat het vrijwilligerswerk altijd ter aanvulling of ondersteuning moet zijn van de professionele zorg. Present is dus zelf geen hulpverlener. Praktijkervaring leert dat voor cliënten de projecten van grote waarde kunnen zijn. Een groep vrijwilligers kan uiteraard niet al hun problemen oplossen. Maar er gebeurt wel iets, hun werk geeft hen wel een zetje in de goede richting. En er gebeurt ook iets met de vrijwilligers, zij worden toegelaten in een situatie die zij zelf waarschijnlijk nooit gekend hebben. Er wordt een verhaal gedeeld.

Present Vlaardingen is sinds Maart 2020 officieel van start gegaan. We zijn hard aan het bouwen naar een stichting met een breed netwerk en een enthousiaste vrijwilligerspool. Dit lukt al aardig en ondanks dat de coronatijd heeft gezorgd voor wat roet in het eten, heeft deze tijd ook deuren voor ons geopend. Er is enorme betrokkenheid getoond vanuit de Vlaardingse samenleving en dat is waar wij voor staan!

Voor mij als solistisch werkende coördinator zal de MKV een enorme uitkomst bieden op allerlei vlakken. Een netwerk vormen, samenwerkingen starten en betrokkenheid creëren bij elkaars initiatieven is zo belangrijk voor de uitstraling van het maatschappelijke veld. Laten we de handen ineen slaan! Ik kijk er erg naar uit mijn Vlaardingse collega’s te ontmoeten!

Meer info op hun website

Present Vlaardingen

« Terug naar alle deelnemers