Petra Bouterse geeft workshop gebarentaal in de Bibliotheek Maassluis

Petra Bouterse, docent Nederlandse gebarentaal, maakte met Barbara Teuben van de Bibliotheek Maassluis de afspraak om een workshop ‘gebaren en taalmaatjes’ te geven in de Week van de Alfabetisering. Laaggeletterdheid is bij doven ook een probleem vanwege moeite met de klank-letterkoppeling die ervoor zorgt dat men niet goed kan spellen en het gegeven dat veel doven (en familie en bekenden) de gebarentaal niet goed beheersen. Naast de vele vragen van het publiek heeft ze het belang van een goede gebarendocent duidelijk gemaakt. Voor velen was dit een gebied waar men niks van wist en door haar enthousiaste uitleg zijn ogen opengegaan. De deelnemers gingen naar huis met veel nieuwe kennis en hebben ook een tiental gebaren geleerd. We willen Petra graag bedanken voor haar workshop en we zullen mensen die les nodig hebben in gebaren ook zeker naar haar doorverwijzen. Bericht van Maayke Hooglander.

Petra Bouterse geeft workshop gebarentaal in de Bibliotheek Maassluis

« Terug naar alle matches