Aanzet zet zich in voor vrijwilligers met ondersteuning van de Sesam Academie

Op vrijdag 17 mei legden Stichting Aanzet en de Sesam Academie de laatste hand aan het nieuwe vrijwilligersbeleid van Aanzet. Aanzet heeft 28 vaste medewerkers en ruim 100 vrijwilligers ‘in dienst’. “We hadden behoefte om onze richtlijnen voor de inzet en beloning en de communicatie met onze vrijwilligers vast te leggen in beleid,” licht Marry Broek, directeur van Stichting Aanzet toe. Nico Hemelaar en Marjan Groen, adviseurs van de Sesam Academie hebben ons daar fantastisch bij geholpen!”

Aanzet en de Sesam Academie kwamen met elkaar in contact tijdens de maatschappelijke beursvloer die in mei 2018 werd georganiseerd door de Maatschappelijke Kring Vlaardingen (MKV), de Industriële Kring Vlaardingen (IKV) en de servicepunten vrijwillige inzet van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Het Fonds Schiedam Vlaardingen heeft de inzet van de Sesam Academie voor Stichting Aanzet mede mogelijk gemaakt. In ruil hebben wij de Sesam Academie het gebruik van onze vergaderzaal aangeboden.”

Vrijwilligers zetten zich in voor Aanzet bij diverse projecten die de (taal)ontwikkeling van kinderen stimuleren en hun onderwijskansen vergroten, zoals de VoorleesExpress in Vlaardingen en Schiedam, de Boekfiets en ondersteuning bij de Nederlandse taallessen. “We betrekken onze vrijwilligers bij onze organisatie en organiseren regelmatig interessante workshops en bijeenkomsten waar zij elkaar kunnen ontmoeten. Zo onderhouden we een levendige community.”

 

 

Aanzet zet zich in voor vrijwilligers met ondersteuning van de Sesam Academie

« Terug naar alle matches