Strategische werksessie dankzij de Maatschappelijke Kring Vlaardingen

Begeleidingskundige Carla Koper-Van ‘t Hof heeft in september 2018 het nieuwe bestuur van Vlaardingen in Beweging (ViB) begeleid tijdens twee strategische werksessies. In ruil daarvoor heeft de directeur van ViB Carla geïntroduceerd bij een soortgelijke organisatie in een andere gemeente. Dit was de uitkomst van de Match tussen beide organisaties tijdens de maatschappelijke beursvloer Match MVS op woensdag 23 mei j.l.

In mei en juni van 2018 vonden er enkele wisselingen plaats binnen het bestuur van ViB. De toenmalige voorzitter trad af en drie nieuwe leden traden toe. Tegelijkertijd werd ook de taakverdeling binnen het bestuur aangepast. Reden te meer om ook gezamenlijk eens te kijken naar de toekomst van ViB, de rol van het bestuur en de bestuurlijke ambities. Met die opdracht trok de directeur van ViB naar de beursvloer MVS. Daar trof hij Carla Koper-Van ‘t Hof. Een expert in het begeleiden en adviseren van besturen van (maatschappelijke) organisaties. Carla was bereid met gesloten beurs een traject bij ViB te begeleiding. Binnen enkele minuten was de match gemaakt. Op 10 en 24 september vonden er twee werksessies plaats. Tijdens de eerste werksessie op 10 september in het Kraaiennest van het Deltahotel Vlaardingen werden de huidige organisatie en de ontwikkelingen kritisch tegen het licht gehouden. Tijdens de tweede bijeenkomst op 24 september in aanloophuis De Groene Luiken werd gekeken naar de toekomst, de bestuurlijke ambities en de kansen. Uiteindelijk vormde het bestuur van ViB een strategische visie op de toekomst en beschreef het bestuur daarbij haar eigen rol.

In ruil voor de begeleiding in september is Carla geïntroduceerd bij een bestuur van een soortgelijke sportservice organisatie als ViB op Goeree-Overflakkee. Daar heeft Carla inmiddels ook enkele strategische toekomst sessies begeleid.

Al met al heeft de Maatschappelijke Beursvloer Match MVS voor beide organisaties een mooie bijdrage geleverd aan de toekomstige ontwikkeling. Bijkomend voordeel is dat de twee organisaties elkaar ook in de toekomst makkelijk kunnen vinden. Wellicht dat de match dus nog veel meer kan gaan opleveren.

Strategische werksessie dankzij de Maatschappelijke Kring Vlaardingen

« Terug naar alle matches